Tabbouli lagar jag jätteofta och det smakar olika varje gång, för jag kör lite på känn. Nu försökte jag mäta lite mer nogrannt, men några "skvättar" blev det ändå. Jag gjorde tabboulin på 1 dl bulgur, det blev väldigt mycket, typ fyra portioner. Till det hade jag:
en morot
två charlottenlökar
ett knippe bladpersilja
en liten fänkål
3 cm gurka
1/2 dl olivolja (typ)
2 msk vitvinsvinäger
lite pressad citron som blev över från hoummusen
salt och svartpeppar
allt utom gurkan går att köra i mixer, det ska finhackas men persiljan kan gärna vara lite grövre hackad. Blanda allt och rör om ordentligt. Låt gärna stå ett tag före servering så det gojsar till sig.
Så här gjorde jag hoummus idag: mixa en halv burk kikärtor tillsammans med 1/2 dl olivolja, en pressad vitlöksklyfta, 2 tsk spiskummin, 1 msk citron och 2 tsk tahini. Smaka av med svartpeppar och häll på lite vatten om konsistensen blir för tjock. Räcker till två personer, eller fler om det bara är som litet tillbehör.