Efter all påskmat är det gott med något lättare vegetariskt. En wok med massor av grönsaker och quorn för att få proteiner passar bra. Välj grönsaker du tycker om, men tänk på att variera färgerna. I våran wok blev det gul paprika, morötter, broccoli, champinjoner, lök och gröna vaxbönor från i somras.
4 port
200 g quorn
3 stora champinjoner
1 morot
1/2 huvud broccoli
1/2 gul paprika
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk green currypaste
2 tsk koriander
1 tsk chilipulver
2 msk soja (ny favorit är mrs chengs imperial)
1 burk kokosmjölk
salt
Skär grönsakerna i lagom stora bitar (så stora du vill ha dem). Häll olja i woken och sätt på den på hög värme. Ha i de torra kryddorna och vitlöken och fräs nån minut. Börja sen med de hårda grönsakerna; lök, broccoli, morot. Fräs och rör runt hela tiden. Sen kan champinjonerna få komma i och quornen och sist paprikan. Häll i soja och kokosmjölk. Salta om det behövs. Servera med ris eller nudlar.
Tuesday, April 10, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment