För 2:
2 st gösfiléer, ca 300 gr
2 st gösfiléer, ca 300 gr
2 msk smör
½ msk rapsolja
salt och vitpeppar
Till citronetten :
1st liten schalottenlök
saft från ½ pressad citron
1 dl rapsolja
1 msk olivolja
1 tsk farinsocker
salt och vitpeppar
3 kvistar färsk basilika
Till potatissalladen :
100 gr kräftstjärtar
1 rödlök
ca 6 st normalstora färska gröna sparrisar (eller haricots verts)
10 cocktailtomater
ca 50 gr ruccolasallad
ca 6 st normalstora potatisar (kokta och skalade)
Börja med citronetten. Finhacka schalottenlöken och lägg den i en bunke. Blanda ner citronsaften och oliv- samt rapsoljan, smaka av med salt, peppar och farinsockret och avsluta med att strimla ner basilikan. Blanda allt med en visp så att det blir som en vinaigrette.
Putsa gösfiléerna rent från små ben. Ta en nypa salt och strö lite lätt över fisken, låt sedan fisken ligga under tiden du börjar med potatissalladen.
Ansa sparrisen och ta bort ev. fula bitar , finstrimla den sedan i tunna skivor. Skala rödlöken och skär den i båtar eller halvmånar, dela cocktailtomaterna och skär varje kokt potatis i fyra bitar. Skölj ruccolan. Fräs lök och sparris i en stekpanna eller en vid kastrull i matolja, lägg ner potatisen och värm alltsammans. Dra sedan undan stekpannan från plattan. Vänd i tomaterna, kräftstjärtarna samt hälften av citronetten. Precis före servering blandar du i ruccolasalladen. Torka av fiskfiléerna. Värm upp en stekpanna och stek fisken på ganska hög temperatur i smöret och rapsoljan, ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Lägg upp potatissalladen på tallrikar, lägg den stekta fisken uppepå och ringla över den andra hälften av citronetten. Garnera med färsk basilika.
Putsa gösfiléerna rent från små ben. Ta en nypa salt och strö lite lätt över fisken, låt sedan fisken ligga under tiden du börjar med potatissalladen.
Ansa sparrisen och ta bort ev. fula bitar , finstrimla den sedan i tunna skivor. Skala rödlöken och skär den i båtar eller halvmånar, dela cocktailtomaterna och skär varje kokt potatis i fyra bitar. Skölj ruccolan. Fräs lök och sparris i en stekpanna eller en vid kastrull i matolja, lägg ner potatisen och värm alltsammans. Dra sedan undan stekpannan från plattan. Vänd i tomaterna, kräftstjärtarna samt hälften av citronetten. Precis före servering blandar du i ruccolasalladen. Torka av fiskfiléerna. Värm upp en stekpanna och stek fisken på ganska hög temperatur i smöret och rapsoljan, ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Lägg upp potatissalladen på tallrikar, lägg den stekta fisken uppepå och ringla över den andra hälften av citronetten. Garnera med färsk basilika.
3 comments:
Ja, vad olika man tycker. Det verkar gott i alla fall. Jag har kommenterat hos er under t ex rödbetorna, men något gör att kommentaren bara försvinner. Vet inte vad det beror på?
Det fungerar inte att kommentera, så jag prövar igen! har lämnat kommentarer som bara försvunnit.
Så, nu fungerar det igen! Det var mitt fel, jag hade tydligen råkat slå på kommentarsmoderationen utan att märka det :)
Post a Comment