Thursday, April 12, 2007

Pasta carbonara

Snabbmat i vårt hushåll. Det finns säkert lika många recept på den här rätten som det finns familjer. I våran familj har vi lite crème fraîche i pastan. Det är nog egentligen ett avsteg från originalet, men gör rätten lite krämigare. Hur gör ni carbonara?
Per person:
75 g spaghetti
1 äggula
1/2 paket bacon
En sked crème fraîche
svartpeppar
färskriven parmesan
Koka pastan och knaperstek baconet. Separera äggulan från vitan. Jag brukar skölja pastan i kallt vatten när jag häller av den, det gör den mindre kladdig men skulle förfasa italienska vänner till familjen. Häll tillbaka pastan i kastrullen, ställ tillbaka den på den varma plattan och rör ner crème fraîce. Lägg upp pasta på en tallrik, gör en liten grop i mitten för äggulan. Strö över nyriven parmesanost. Lägg baconet runt omkring och dra några varv med svartpepparkvarnen.

2 comments:

Husmodern said...

Ingen grädde alls? Jag använder bara grädde, kokar snabbt upp den i stekpannan med baconet! Och så använder jag hela ägget, vispar upp det och rör ner det allra sist, så att det inte blir grynigt.

Linda said...

Du ser, helt olika!