Wednesday, April 11, 2007

Renskavsgryta med trattkantareller

En snabblagad och god lunch som vi åt idag. Om man inte har torkade trattkantareller hemma går det naturligtvis att ta annan svamp, men samma sak blir det inte. Torkade trattkantareller kan vara både svåra att få tag på och ohemult dyra, så en smart grej att göra om man inte orkar ut i skogen och plocka upp ett förråd åt sig varje höst är att köpa rejält med trattisar när de är som billigast och sedan torka dem hemma så att man har till vintern.
Till 4
1 paket renskav
2 schalottenlökar
1 rejäl näve torkade trattkantareller
crème fraiche eller matlagningsgrädde
salt och peppar
Lägg svampen i blöt och låt den svälla lite. Hacka löken fint och fräs den genomskinlig på låg värme och ta av den. Fräs svampen knaprig, och stek sedan köttet enligt anvisningarna på paketet (det går snabbt, tar max fem minuter). Blanda ihop allt och pytsa i crème fraiche eller grädde tills du tycker att det är lagon såsigt. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med hemgjort potatismos, men har man bråttom funkar pasta också.

No comments: