För två personer gick det åt en aubergine, 300 g lammfärs, 2 charlottenlökar, 1 portobella (kan bytas mot valfri annan svamp) 1 vitlöksklyfta och några kvistar rosmarin. Börja med att dela auberginen på längden och salta snittytan. Sätt ugnen på 250 grader och låt saltet dra ut vattnet ur auberginen medan ugnen blir varm. Torka bort saltet och lägg auberginen i en oljad form med snittytan uppåt. Häll lite olivolja ovanpå och baka i ugnen i ungefär 20 minuter.
Medan auberginen är i ugnen: hacka charlottenlök och vitlök och fräs i en stekpanna. Häll i lammfärsen och svampen och lägg i rosmarin. Låt fräsa tills auberginen är klar.
Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Gröp ur auberginen med en sked och blanda aubergineköttet med lammfärsen. Häll tillbaka blandningen i skalen och sätt in allt i ugnen i tio minuter till.
Till detta serverade jag en sallad på matvete, charlottenlök och körsbärstomater. Det fick en dressing på sig som var gjord av olivolja, citron, vitvinsvinäger, vitlök, salt och peppar. Mycket gott.
No comments:
Post a Comment