Saturday, April 7, 2007
Två sorters sill
Förutom nubbesillen gjorde vi två sorters sill till påskbordet i år. Den ena, gin- och enbärssill, med insipration av recept, den andra var helt hittepå, Bloody Mary-sill.
Gin- och enbärssill (3:a)
1/2 förpackning Abbas femminuters inläggningssill
3 cl gin
6-7 krossade enbär
3 skivor citron
svartpeppar
spad ur sillförpackningen
Dela sillen i lagom stora bitar. Blanda allt och häll på spad så att det precis täcker. Låt stå i minst 3 timmar.
Bloody Mary-sill (4:a)
1/2 förpackning Abbas femminuters inläggningssill
4 cl vodka
10 droppar tabasco
tomatjuice
salt, svartpeppar
Dela sillen i lagom stora bitar. Blanda allt och häll på tomatjuice så att det precis täcker. Låt stå i minst 3 timmar.
Etiketter:
fisk och skaldjur,
förrätt
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment