Wednesday, April 25, 2007

Penne med tomat och ost

Det här är inte magert, men enkelt att göra och såååå gott! För mig är det typiskt italienskt också, men det kanske bara är våra vänner där som gör det? I alla fall har det varit en favorit hos mig sedan jag var barn, och jag tycker fortfarande lika mycket om det när jag äter det en gång om året.

Gör en enkel tomatsås på passerade tomater av god kvalitet, en buljongtärning och lite salt och peppar. Låt koka ihop ordentligt. Koka pastan al dente och häll i den i såsen. Skiva ordentligt med ost. Värm olivolja i en kastrull och smält osten i oljan under omrörning. Rör ned den smälta osten i den varma pastan och servera omedelbart (annars klumpar sig osten).

3 comments:

Nässelblom och choklad said...

Men oj vad flitig du är. Här rullar det fram den ena bilden efter den andra. Kul att få ta del av dina matupplevelser. Det här är verkligen en god klassiker som man aldrig tröttnar på.

Linda said...

Haha, är någon av recepten särskilt smala?

Carolina said...

nässelblom&choklad: Ja, visst är det gott!
Linda: Nix, jag tror att jag gick upp typ tre kilo på sex dagar eller något.