Tuesday, April 17, 2007

Tagliatelle med rökt lax

Det här är snabbmat, tar inte mer än tio minuter att laga. Det enda du behöver göra är att koka pastan, strimla laxen och lägga upp. Om man är den mer såsiga typen kan man istället fräsa laxen i lite olja, hälla i gräslöken, en skvätt vitt vin och crème fraichen och snabbt koka ihop det.

Till 4
1 paket rökt lax
1/2 dl finklippt gräslök, fryst eller färsk
1 burk crème fraiche
salt och vitpeppar
citron
4 portioner färsk tagliatelle

Koka upp pastavattnet. Strimla laxen och rör ihop med gräslök och crème fraiche, salt och peppra. Lägg i pastan och koka enligt anvisningarna på förpackningen (brukar vara 3 minuter). Häll av och blanda väl med såsen. Lägg upp på tallrikar och garnera med en citronskiva och lite extra gräslök.

1 comment:

art[e]fact said...

Mmm, det här får det nog bli till helgen :)