Wednesday, April 25, 2007

Gnocchi med gorgonzola


Det här får vi alltid hemma hos våra vänner, och det är alltid lika gott. Köper man färdig gnocchi går det supersnabbt att laga, gör man sin egen tar det betydligt längre tid. Den här gången blev det färdigköpt, med en fyramånadersbebis i huset är det inte mycket tid över till att göra egen, men jag fick en noggrann beskrivning av min kompis på hur hon brukar göra. Jag ska lägga ut den här så småningom, vill bara prova själv först!
Gnocchi med gorgonzola, till 4
Ca 400 g gnocchi av potatis, hemgjord eller köpt
200 g gorgonzola (minst)
1 dl grädde
Koka upp vattnet till gnocchin och håll det varmt. Skär osten i tärningar. Häll grädden i en kastrull och koka upp, lägg i osten och låt smälta under omrörning. Lägg i gnocchin i det kokande vattnet och koka den mycket snabbt, bara någon minut. Ta upp och blanda ner i ostsåsen. Servera!

1 comment:

Nässelblom & choklad said...

Gnocchi är verkligen gott. Ibland gör min svärmor, som är italienska, det till oss. Framför allt barnen kan äta hur mycket som helst!