Saturday, April 7, 2007

Systrarnas påsk

Om man ska ha ett dignande påskbord gäller det att sätta igång med lunchmaten direkt efter frukost. I en familj med två barn med respektive och två barnbarn går viss mankraft åt till barnpassning och markservice. Efter många år av gemensam matlagning är systrarna och deras mamma mycket samkörda i köket.























Det här var våran påskmeny:

- Gin- och enbärssill
- Bloody Mary-sill

- Nubbesill
- Ansjovis
- Kokta ägg
- Tapenade
- Lättgravad laxcarpaccio
- Rökt lax
- Löjrom med tillbehör
- Örtagårdsstek
- Kall örtsås
- Paj med valnötter och spenat
- Kokt potatis
- Färsk sparris
- Räkor
- Kräftstjärtar
- Tre sorters ost
- Dinkelbröd
- Choklad- och valnötstårta

GLAD PÅSK!

9 comments:

Nässelblom och choklad said...

Vilken meny! Och vad kul att laga mat ihop! Här finns massor av gott. Glad påsk till er!

Linda said...

Ja, det var väldigt gott, men blir alltid så hemskt mycket över! Glad påsk tillbaka!

Anonymous said...

mums

Järnladyn said...

Inte utan att det vattnas i munnen... Och då åt jag ändå påskbord igår.

Pajen måste jag testa, låter väldans god.

Anonymous said...

Gud vilken härlig påskmeny!

Anonymous said...

Systrarnas påsk ser helt ljuvlig god ut ju, piffigt & fint!! Här har kastrullerna ekat tomma över påsk.. .har jobbat skift dag, extravak & sena kvällar hela påskhelgen så det har inte blivit så mycket påskmat kan jag ju säga, det enda jag hunnit lägga energi på är påskägg & lite skoj med barnen sen har jag inte hunnit mer... *S* Kikar in här iallfall och önskar er en trevlig kväll! På återseende!

Anonymous said...

Ojojoj, det vattnas i munnen!!

Carolina said...

hannele, annika, ummagumma, li och art[e]fact: Tackar! Det _var_ hemskt gott. Hoppas att ni får glädje/inspiration av något av recepten :)

Anonymous said...

Vilken fin påskbuffé! Den lät väldigt fräsch :)