Om man ska ha ett dignande påskbord gäller det att sätta igång med lunchmaten direkt efter frukost. I en familj med två barn med respektive och två barnbarn går viss mankraft åt till barnpassning och markservice. Efter många år av gemensam matlagning är systrarna och deras mamma mycket samkörda i köket.
Det här var våran påskmeny:
- Gin- och enbärssill
- Bloody Mary-sill
- Nubbesill
- Ansjovis
- Kokta ägg
- Tapenade
- Lättgravad laxcarpaccio
- Rökt lax
- Löjrom med tillbehör
- Örtagårdsstek
- Kall örtsås
- Paj med valnötter och spenat
- Kokt potatis
- Färsk sparris
- Räkor
- Kräftstjärtar
- Tre sorters ost
- Dinkelbröd
- Choklad- och valnötstårta
GLAD PÅSK!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
9 comments:
Vilken meny! Och vad kul att laga mat ihop! Här finns massor av gott. Glad påsk till er!
Ja, det var väldigt gott, men blir alltid så hemskt mycket över! Glad påsk tillbaka!
mums
Inte utan att det vattnas i munnen... Och då åt jag ändå påskbord igår.
Pajen måste jag testa, låter väldans god.
Gud vilken härlig påskmeny!
Systrarnas påsk ser helt ljuvlig god ut ju, piffigt & fint!! Här har kastrullerna ekat tomma över påsk.. .har jobbat skift dag, extravak & sena kvällar hela påskhelgen så det har inte blivit så mycket påskmat kan jag ju säga, det enda jag hunnit lägga energi på är påskägg & lite skoj med barnen sen har jag inte hunnit mer... *S* Kikar in här iallfall och önskar er en trevlig kväll! På återseende!
Ojojoj, det vattnas i munnen!!
hannele, annika, ummagumma, li och art[e]fact: Tackar! Det _var_ hemskt gott. Hoppas att ni får glädje/inspiration av något av recepten :)
Vilken fin påskbuffé! Den lät väldigt fräsch :)
Post a Comment