Till 4 personer, som tillbehör eller förrätt.
4 svartrötter
4 skivor lufttorkad skinka
Gremolata:
2 msk hackad bladpersilja
1 msk rivet citronskal
1 vitlöksklyfta, finhackad
3 msk riktigt god olivolja
salt och peppar.
Skala svartrötterna under rinnande vatten med en potatisskalare och lägg dem i en bunke med kallt vatten och lite färskpressad citron så att de inte blir missfärgade. Skär rötterna i 15 cm långa bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten, det tar ungefär en kvart. Låt dem svalna.
Blanda ingredienserna till gremolatan i en skål. Smaksätt med salt och peppar. Vänd svartrötterna i blandningen. Linda in dem två och två i skinkskivorna. Kör i ugnen i 150 grader, 10-15 minuter.
Vi serverade dem till lammracks, men egentligen är det en rätt som klarar sig helt själv som förrätt.
Thursday, December 6, 2007
Svartrötter gremolata
Ekolådan fortsätter att inspirera min matlagning. Förra veckan fick vi de tjockaste svartrötter jag någonsin har sett. Vi testade ett recept som följde med i lådan: svartrötter med gremolata och skinka.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
Hej söta systrar!
Jag har flyttat till:
http://matalskaren.taffel.se
Blir glad om ni uppdaterar länk.
Lisa: Självklart ska vi uppdatera länken! Vi ses på nya stället :)
Svartrötter är min favorit så det här vill jag gärna pröva.
Post a Comment