Vi hade födelsedagmiddag här i helgen, men jag hade för mycket att tänka på för att komma ihåg att ta några bilder. En av rätterna vi bjödpå var i alla fall anka, och det blev precis lagom mycket över för att jag dagen efter skulle kunna slänga ihop en asiatiskinspirerad liten förätt av resterna. Kryddningen är egentligen den klassiska pekingankans, men vi åt ankan ljummen på en bädd av krispiga salladsblad iställetför invirad i pannkakor. Alla mått är väldigt ungefärliga, men proportionerna på såsen stämmer.
Till 2, som förrätt
Rester av anka eller kyckling
blandade salladsblad
3 msk hoisinsås
1 msk sesamolja
1 tsk honung
1 msk sesamfrön
olja att steka i
Skär fågels i mindre munsbitar. Rosta sesamfröna i torr stekpanna, tänk på att det går snabbt! Blanda hoisinsås, sesamolja och honung i en skål och vänd ner ankan eller kycklingen. Lägg ut salladsbladen på tallrikarna. Hetta upp lite olja i en stekpanna, lägg i ankan och fräs snabbt under omrörning. Lägg upp på salladsbädden och strö över sesamfröna. Servera ljummet.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment