Saturday, November 3, 2007

Spaghetti med tigerräkor

Det här är vår enkla och goda fredagmiddag från förra veckan. Supersnabb att göra, suveränt god och med fredagslyxig känsla -vad mer kan man begära? Det går utmärkt att använda frysta sockerärter, och jag kan tänka mig att det också passar bra med till exempel sparris i bitar istället.

Till 2
ca 200 g färsk spaghetti
14-20 råa tigerräkor (ekologiska)
2 tomater eller 8-10 körsbärstomater
en näve sockerärter
1 vitlöksklyfta
2 msk torrt vitt vin
olivolja
salt och peppar

Tina räkorna om du använder frysta. Dela tomaterna i bitar eller körsbärstomaterna i halvor. Hacka vitlöken fint. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Hetta upp rejält med olivolja i en stekpanna. Lägg i tigerräkorna och låt steka på högsta värme tills de blir fint rosa (det går väldigt snabbt). Lägg i tomaterna och vänd räkorna. Salta och peppra lätt. Lägg i vitlöken och sockerärterna, häll på vinet och rör runt. Ta av från värmen och vänd ner pastan försiktigt (eller blanda allt i en kastrull om du tycker att det är lättare). Servera direkt.

No comments: