Till 2
200 g tonfisk
2 vårlökar
1 chili (spansk peppar)
1 vitlöksklyfta
1 lime
koriander
salt
Hacka vårlök, chili, koriander och vitlök. Blanda i pressad lime och salta. Stek tonfisken, den blir saftigast med en röd kärna. Lägg tonfisken i en form, häll över röran och låt stå i fem minuter under aluminium folie.
Sunday, October 28, 2007
Tonfisk med godsaker
Jag hittade portionsfryst tonfisk à la laxfilé i mataffären. Den är ju inte som färsk i smaken direkt, men inte heller i priset. Men man får väl väga nackdelarna mot fördelarna. Godsakerna ovanpå kan man nog lägga på lite vad man vill.
Etiketter:
asiatiskt,
fisk och skaldjur,
varmrätt
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Det låter intressant. Jag får hålla ögonen öppna efter den frysta tonfisken, hellre det än den "färska" det har på ICA med packningsdatum flera dagar tillbaka i tiden.
Det stod tyvärr inget om hur miljövänlig den var... Ibland står ju information om hur snällt fiskad maten är på frysta skaldjur och fiskpaket.
Post a Comment