Ännu ett recept från Marcus Samuelssons Streetfood. Det känns som att vi snart har tagit oss igenom hela boken... det finns så många bra recept i den! Vi hittade inte kycklingfärs utan körde bara på lamm, det blev supergott. 4-6 portioner
1/2 tsk malen kummin
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk cayennepeppar
125 g kycklingfärs
1/2 kg lammfärs
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk za'atar
1 kvist persilja, hackad
1 kvist mynta, hackad
1/2 dl olivolja
Plommoncouscous:
4 dl couscous
4 dl vatten eller kycklingbuljong
1 msk ras el hanout
salt och peppar
4 vitlöksklyftor, grovhackade
1 gul lök, skalad och strimlad
1 dl sötmandel, hackad
1/2 dl olivolja
1/2 chili, urkärnad och finhackad
4 plommon, urkärnade och tärnade
1 dl vitt vin
2 msk farinsocker
saft av 1 citron
2 kvistar dragon, hackade
salt och svartpeppar
Rosta kummin, koriander och cayennepeppar i en torr, het stekpanna i 1/2 minut. Blanda de rostade kryddorna med resten av ingredienserna i en stor skål. Täck den med plastfolie och ställ in i kylen i 1 timme.
Forma smeten till köttbullar. Stek köttbullarna i olivolja i en het stekpanna tills de är genomstekta. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Lägg couscous i en skål och slå över kokande vatten eller buljng. Rör om, täck skålen med plastfolie och låt den svälla i rumstemperatur i 5-10 minuter. Blanda i ras en hanout, salt och peppar.
Fräst vitlök, lök och mandel i olivolja. Tillsätt chili, plommon, vitt vin och farinsocker. Låt koka ihop på svag värme i en minut. Tillsätt citronsaft, dragon, salt och peppar. Vänd ner blandningen i couscousen.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment