En kollega odlar enorma squash och ger bort. Här är en squashsoppa från Annas mat.
Till 3-4 personer
2-3 hackade gula lökar
1 squasch på knappt 1 kg
lite smör eller margarin
3/4 liter svag buljong
ca 1/2 tsk salt
1/4 tsk timjan
1 dl löst vispad grädde eller crème fraiche
svartpeppar
1 dl hackad persilja
Om squashen är grov, skala den. Klyv den på längden och gröp ur kärnhuset med en tesked. Skär halvorna i sockerbitsstora kuber, men spara nån bit till garnering. Fräs lök i lite smör, lägg i squashbitarna och slå på buljongen. Salta och smula ner timjan. Koka i cirka 20 minuter under lock och rör om ibland. Lägg i de sparade skivorna och koka nån minut till.
Rör ev. ner löst vispad grädde eller klicka i crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Strö över rikligt med hackad persilja.
Tuesday, September 4, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment