För 4:
4 tsk olivolja
8 finhackade vitlöksklyftor
600 g rensad och skivad bläckfisk
saften av en citron
2 tsk worcestershiresås tsk skivad vårlök
2 tsk hackade och urkärnade tomater
salt och peppar
Värm olivoljan i en stekpanna och stek vitlök tills den blir brun. Lägg i bläckfisk och stek i en minut på hög värme, men se till så att den inte överkokas. Häll i citronsaft, worcestershiresås, vårlök, tomater, salt och peppar och blanda ihop.
Tuesday, April 7, 2009
Bläckfisk med citron och vitlök
Systrarnas mamma har varit på resa i Kambodja och kommit hem med spännande kokbok! Trots att recepten i kokboken helt klart är anpassade efter västvärlden (mer exakt England) blev ett första test blev mycket lyckat. Som förrät åt vi denna Lemon and garlic squid som vi blandade ut med lite tigerräkor. Huvudrätten finns här.
Etiketter:
asiatiskt,
fisk och skaldjur,
förrätt
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment