Som huvudrätt till den kambodjanska måltiden lagade vi Khmer beef lok lak med stekt ris, sallad och dipsås (förrätten finns här).
För 4:
Till köttet:
2 tsk vegetabilisk olja
4 hackade vitlöksklyftor
400 g biffkött skuret i bitar
4 tsk ostronsås
4 tsk kinesiskt vin eller torr sherry
3,5 dl köttbuljong blandat med 1 tsk majsmjöl (majsena)
1 tsk socker
salt och peppar
för garnering:
ett knippe salladsblad, en fint skivad rödlök, 4 tomater
till dippsåsen:
saften av en citron, salt och massor av svartpeppar
Hetta upp olja i en wok, häll i vitlök och fräs den gyllene. Lägg i biffköttet och stek i 2-3 minuter. Häll i vin och buljongblandningen och koka i 2 minuter till. Förbered ett stort serveringsfat med sallad, lök och tomater på ena sidan och lägg upp köttet på andra sidan med dippsåsen i skålar vid sidan om. Servera med stekt ris.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment