Sunday, April 13, 2008

Lax- och räkcoctail

Blev sugen på att pröva den omskrivna Kartäuserhof Riesling bland systemets aprilnyheter. En passande förrätt är den här lax- och räkcoctailen som mer liknar en ceviche.

För fyra
200 g fryst laxfilé
200 g skalade räkor
1 msk hackad bladpersilja
1 röd chili, finhackad
1 pressad lime
2 vårlökar, fint skivade
1 blodgrapefrukt
1 msk olivolja
salt, peppar

Tina laxfilén och skär den i halvcentimeterstora bitar. Filéa grapefruktklyftorna och skär dem i mindre bitar. Blanda samman alla ingredienser och låt stå i kylen en timme före servering. Servera ur vackra glas eller på ett gott bröd.

2 comments:

Anonymous said...

Det låter verkligen jättegott! Synd att sambon min vägrar lax...

Linda said...

Äsch, han kan peta! Man kan skära laxen i rätt stora bitar. Ceviche är en fantastisk förrätt; görs i förväg, enkel och inte så dyr. Men ändå lite lyxig :-)