Två recept blev ett igår när jag försökte hitta något passande att äta till ett Fetzer pinot noir. Efter att ha surfat runt lite verkade det som att kalv, dragon och karl johansvamp var en lämplig kombination. Resultatet blev kalvinnerfilé med färska hackade örter, stekt karl johan, rödvinssås och pasta.
För fyra
600 g kalvinnerfilé i skivor
Torkad karl johansvamp
4 msk blandade hackade örter, jag använde dragon och persilja
1 liter grönsaksbuljong
1 liter kalvbuljong
3 dl rödvin
Svamp: Lägg svampen i blöt i vatten i några minuter. Ta upp svampen, men spara spadet. Stek svampen i smör.
Sky: Låt buljong, rödvin och spad från svampen reducera till hälften.
Kött: salta och peppra köttet och stek det i ett par minuter på vardera sida. Lägg upp köttet på en tallrik, strö över färska örter och svamp.
Servera med pasta.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment