1 fläskfilé
2 dl teriyakisås (använder du färdig, så spä gärna på med lite extra soja)
Lägg köttet i marinad på morgonen och låt det marinera hela dagen. Vi har två gånger råkat ut för att få stoppa rått kött som ligger i marinad i frysen och det blev jättegott, men jag vet inte hur mat-pk det är att stoppa kött i marinad i frysen. Stek sen fläskfilén i ugn i 175 grader tills stektermometern visar 70 grader.
Till köttet åt vi den här gången äggnudlar med vårlök, chili och morötter. Ris fungerar också bra.
2 comments:
Vad enkelt! Jag brukar också ha problem med vad jag ska göra av fläskfilén de få gånger jag köper. Tycker det är lite joxigt att putsa, kycklingfilé är ju mycket enklare...
Tack för tipset!
/Katrin
Katrin: En gång gjorde jag även en supergod balsamvinägermarinerad fläskfilé med bärkapris. Vet inte varför jag aldrig gjorde om det... kanske är dags nu!
Post a Comment