Till fyra biffar: 400 g älgfärs
200 g fläskfärs
1/2 gul lök
1 chili av valfri sort, vi använde periperi (smaka på den och avgör efter styrkan hur mycket du ska ha i)
1 ägg 1/2 dl ströbröd salt och peppar Gegga ihop smeten, forma biffar, stek i tio minuter på vardera sida.Trattkantarellsås:
En näve trattkantareller per person
2 dl grädde eller oatly havre
2 msk majsena utrört i 2 msk vatten
Lite smör att steka i
Stek trattkantarellerna i smör. Häll på grädden och låt det koka upp. Rör i majsenablandningen och soja och låt koka i tre minuter.
Servera med någon sorts potatis och lingonsylt.
6 comments:
Så var det bara den där lilla detaljen att just hitta de där kantarellerna... Det verkar som att kantarellställen är djupa familjehemligheter som går generationer tillbaka. Tillhör tyvärr inte en sådan familj. Typiskt! Tur att det finns alternativ, som affärer :-)
jenny: Jag förstår vad du menar. Jag hittar bara svamp i mina barndomstrakter, och när jag är ute med mamma. Mamma däremot letar upp nya ställen var hon än befinner sig, hon kan liksom lukta sig till en bra trattisskog.
Det är sant, mamma har världens svampnäsa. Hon hittar svampar hela tiden, överallt. Jag plockar bara med henne.
Har typiskt nog en mamma uppvuxen i stan - ingen kantarellnäsa där inte... Kanske kan man skaffa sig en kantarellhund?
Det finns ju tryffelhundar och narkotikahundar, så varför inte? Testa att köpa en hundvalp som du kan träna själv. Eller så kanske du kan hitta en kantarell-mamma? (Våran är upptagen.)
Great postt thank you
Post a Comment