Det här är egentligen ett höstrecept, men det är väl några som har torkade trattkantareller i skafferiet? Det är nämligen väldigt gott och bra bjudmat, eftersom det avslutas i ugnen.
4 port
300 g älgfärs
100 g fläskfärs
3/4 dl havregryn
1 dl vatten
1/2 gul lök
1 ägg
senap
Rör ihop smeten och forma till biffar. Stek tills de är nästan klara, 8-10 minuter på varje sida beroende på tjocklek.
200 g trattkantareller
1 gul lök
50 g smör
1 1/2 msk smulat vitt bröd (eller ströbröd)
1 dl hackad gräslök
4 krossade enbär
Rör ihop geggan, lägg biffarna i en ugnsfast form med geggan ovanpå. Stek i ugnen i 175 grader i 5-6 minuter.
Jag har testat lite varianter på det här och kommit fram till att biffarna behöver vara klara när de stoppas in i ugnen. Ugnen är bara till för geggan. Det går att steka biffarna i förväg och lägga dem i kylen, men det tar mer än 5-6 minuter i 175 grader för att få dem varma igen.
Gott till är potatismos eller potatisgratäng.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment