Ostron Créole
Till 4-6 personer
20 ostron
grovsalt
100 g rökt fläsk, utan svål, i små tärningar
1 liten finhackad rödlök
1/2 fintärnad gul paprika
1 stjälk selleri, fintärnad
100 g fintärnad ostronskivling
saften av 1/2 citron
1-2 tsk tigersås
1 krm salt
1 krm strösocker
Sätt ugnen på 200 g. Öppna ostronen (spar vätskan och lägg åt sidan). Skär av muskeln på ostronen och lägg tillbaka dem i sitt skal. Lägg skalen på ett ugnssäkert fat med en bädd av grovt salt. Stek fläsket knaprigt. Lägg i lök, paprika, selleri och svamp. Stek ytterligare några minuter, tillsätt alla övriga ingredienser och ostronspadet och låt koka ihop några minuter. Smaka ev. av med salt. Fördela röran på ostronen och ställ in i ugnen (8-10 minuter beroende på storlek).
Oysters Rockefeller
Till 4-6 personer
20 ostron
250 g rensad, sköljd, grovhackad färsk spenat
3 finhackade schalottenlökar
2 krossade vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk vispgrädde
1 msk Pernod, alt. lite dragon
1/2 krm cayennepeppar
1 krm salt
1 msk finhackad persilja
2 msk ströbröd
1 msk majsolja
peppar
50 g riven gruyère
Sätt ugnen på grill. Öppna ostronen och spar vätskan. Lägg dem på en bakplåt eller ett ugnssäkert fat. Fräs spenat, schalottenlök och vitlök i smör. Tillsätt ostronspad, grädde, pernod, peppar och salt. Låt sjuda några minuter. Blanda ner persilja, ströbröd och olja. Fördela blandningen på ostronen, avsluta med osten. Gratinera ett par minuter under grillen.
No comments:
Post a Comment