Monday, February 16, 2009

Etiopisk råbiff

En kryddstark variant av råbiff som inte serveras fullständigt rå. Om man vill kan man till och med steka köttet tills det är genomstekt.

500 g oxfilé, malt eller finhackat, det brukar gå att få det gjort i butiken
0,7 dl kryddsmör eller 4 msk osaltat smör
1/2 msk berbere eller chilipulver
1 tsk mald kardemumma
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Smält smöret i en stor stekpanna över låg värme. Lägg i alla kryddor och blanda väl. Lägg i köttet, dra stekpannan från värmen och blanda väl.

Servera genast med awase.

3 comments:

Anonymous said...

Vilka spännande smaker ihop! Låter helt underbart gott! :-)

Missa inte om att vara med och tävla om 2st valfria kryddor från Aromia på min blogg! http://kalasgott.blogg.se/2009/february/tavling.html

Kjell Löfström said...

Etiopisk råbiff (kitfo) äts visst rå. faktiskt oftare än lätt brynt (lebleb).

Kjell Löfström said...

Själv föredrar jag innanlår vilket dessutom är billigare. Råbiffen skall ätas med injera (etiopskt surdegspankaka) och färskost (värm upp filmjölk o. fitrera genom melittafilter).