Kryddblandningen nit'ir qibe är ett klarat smör som används för att ge smak åt kött och grönsaksgrytor. Genom att klara smöret håller det sig längre och det går att spara i en lufttät burk i kylen i upp till tre veckor. Satsen ger 3,75 dl.
500 g osaltat smör
1/2 medelstor rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
cirka 7,5 cm skalad och finhackad ingefära
1 tsk bokhornsklöverfrön
1 tsk mald spiskummin
1 tsk kardemummafrön
1 tsk torkad oregano
3 krm mald gurkmeja
8 basilikablad
Smält smöret i en medelstor kastrull över låg värme och under flitig omrörning. Skumma ytan och kasta skummet. Låt smöret sjuda vidare utan att det bränns vid, tills det inte bildas mer skum. Häll i lök, vitlök, ingefära, bockhornsklöverfrön, spiskummin, kardemumma, oregano, gurkmeja och basilika och sjud i en kvart till. Rör om då och då.
Dra kastrullen från värmen och låt stå tills kryddorna har sjunkit till botten. Sila genom finmaskig sil
Monday, February 16, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment