Wednesday, September 22, 2010

Kola- och lingonpaj

En fin kombination av sött och surt i en lättlagad efterrätt.




Pajskal:
3 dl mjöl
125 g smör
2-3 msk vatten
Kolasås:
1,5 dl grädde
1 dl mjölk
3 msk socker
1/2 dl sirap
1 msk smör
samt 2-3 dl lingon

Blanda ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform och grädda i 225 grader i 20 minuter. Låt svalna. Koka ihop socker, sirap, mjölk och grädde i 15-20 minuter, tills det tjocknar något och får kolakonsistens. Rör sist ner smöret. Häll lingonen i pajskalet och täck dem med kolasås. Kan serveras med en klick grädde.

3 comments:

Spot and Tell said...

Hej!

Vi vill bjuda in dig på en vinprovning nu på torsdag. Maila till katja@spotandtell.se om du vill komma (bara ett fåtal platser kvar!). Läs mer om vinprovningen på http://spotandtell.se/blog/spotting/forhandsprovning-trio-chardonnay/

Ha en skön dag!

Kinna Jonsson said...

Skrev just om lingonpaj och länkade till en annan bloggare. Verkar vara lite poppis just nu på hösten.

Linda said...

Kinna- lingon är ju poppis på hösten ;)