100 g mörk choklad
2 äggvitor
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 msk starkt kaffe
Inkokta aprikoser
2 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
1/2 vaniljstång
3 msk strösocker
2 tsk pressad citron
200 g torkade aprikoser
1 röd chili, tex spansk peppar
färsk mynta till garnering
Smält chokladen i vattenbad och sätt på kaffe. Vispa äggvitorna med sockret till ett fast skum. Vispa grädden fast. När chokladen har svalnat något, rör ner äggulorna och kaffet. Vänd ner grädden i chokladsmeten och till sist äggvitan. Ställ minst 2 timmar i kylskåpet.
Koka upp vatten, vin, vaniljstång, socker och citronsaft. Halvera aprikoserna och koka dem i lagen tills den blir simmig, ungefär i tio minuter. Kärna ur och strimla chilin. Blanda ner chilin i lagen och låt den svalna. Toppa chokladmoussen med aprikoser och garnera med mynta.
Sunday, August 9, 2009
Chokladmousse med chilikokta aprikoser
. Vi köpte några av Allt om mat's temakokböcker när de följde med en av kvällstidningarna i våras. Favoriten har, inte helt otippat, blivit den karibiska. Det här är en härlig chokladmousse med både äggvita och grädde. Receptet är enligt kokboken till 15 personer, och det gör det säkert på en buffé eller liknande. Jag skulle nog säga att det räcker till åtta vid en vanlig middag. Man vill ju inte vara snål med det gottaste
Etiketter:
Efterrätter
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment