Receptet räckte till tre som förrätt, men är nog lagom till två som huvudrätt.
1 liter färsk kirskål
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk smör
1/2 msk vetemjöl
1/2 dl finhackad gräslök
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl lätt crème fraîche
några skalade räkor
Skölj kirskålen mycket noga och rensa bort grova stjälkar. Koka bladen mjuka i grönsaksbuljong, det brukar ta några minuter. Sila kokspadet, men spara det. Finhacka bladen i mixer eller för hand. Hetta upp smöret i en kastrull och rör i vetemjölet. Späd med kokspadet. Koka upp soppan och lägg i bladen, gräslöken och pressa i vitlöken. Låt koka ett par minuter innan du drar bort kastrullen från värmen och rör ner crème fraîche lite slarvigt så det blir klumpar i soppan. Toppa med några skalade räkor.
2 comments:
Ingen brist på kirskål direkt. Jag rensar tonvis på landet varje helg. Kanske skulle testa att göra soppa på dem...
Funderar fröekn Dill
Ja ska de ändå upp så :)
Post a Comment