Jag är fortfarande helt kär i mina små portionsformar från pillivuyt som jag fick i julklapp för drygt ett år sedan. De funkar till så mycket, både förrätter, efterrätter och att ge bebisen smakportioner ur. Här har vi gjort små blåbärspajer, och dagen efter gjorde vi äppelpajer på samma sätt med smuldegen som blev över (vi var bara två som skulle äta).
Till 4 portionspajer:
50 g smör
1 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1/2 dl socker
2-3 dl frysta blåbär
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
Skär smöret i mindre bitar och lägg i en skål. Häll i mjöl, havregryn och socker och nyp snabbt ihop en smulig deg med fingrarna. Fyll på med lite extra mjöl om det verkar behövas. Blanda blåbären med potatismjöl och vaniljsocker i en skål. Fördela bären i portionsformarna och strö smuldegen över. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Servera med glass eller lösvispad grädde smaksatt med lite vanilj och kardemumma.
Sunday, February 22, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
åh vilka små söt-nosar!
Åh, det där såg vansinnigt gott ut jag borde investera i såna där formar, har tänkt tanken länge nu och så dyra är de ju knappast heller...
Post a Comment