Det här är en snabb vardagsvariant på den italienska klassikern piccata milanese, gjord på kalkonfilé istället för fläskfilé eller kalvschnitzel och med pasta istället för ris eller risotto. Smakerna är i alla fall desamma, parmesan, tomat och saffran. Tomatsåsen kan man förstås göra på sitt vanliga favoritsätt, eller ta färdig på burk om man har bråttom!
Till 4 vuxna:
2 kalkonfiléer
1 ägg
finriven färsk parmesan till panering
salt och peppar
pasta av valfri sort och mängd
1 pkt saffran
olivolja
tomatsås:
tomatsås:
2 burkar hela plommontomater
1 schalottenlök
1 tärning grönsaksbuljong
en skvätt vitt vin
olivolja
svartpeppar
Börja med tomatsåsen. Hacka schalottenlöken mycket fint och fräs mjuk i olivolja. Häll på tomaterna, spadet och vinet och lägg i buljongtärningen. Låt puttra på svag värme i 30- 45 minuter. Efter halva tiden mosar du tomaterna fint (ta en sax och klipp dem direkt i kastrullen om det är svårt) så att såsen blir nästan slät. Smaka av med svartpeppar och ev. salt.
Skiva kalkonfilén på tvären, skivorna ska vara 1/2-1 cm tjocka. Vispa upp ägget. Riv parmesanen och blanda med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningarna och häll av den. Hetta upp en stekpanna med lite valfritt fett i. Doppa kalkonskivorna i först ägget och sedan parmesanen och stek dem på bägge sidor på medelvärme tills de är genomstekta (går ganska fort eftersom det är rätt tunna). Hetta upp lite olivolja i en stor stekpanna eller kastrull. Lägg i saffran och ev. lite salt och fräs runt. Precis innan maten ska serveras lägger du ner den kokta pastan i saffranen och fräser under omrörning tills den tagit färg och smak. Lägg upp pasta, kalkon och tomatsås på tallrikar och garnera med lite färsk basilika.
No comments:
Post a Comment