Tuesday, October 21, 2008

Päronflarn

Mandelmassa är ett vinnande koncept i våran familj och när jag hittade det här receptet letade jag särskilt efter en efterrätt som barn kunde vara med och laga. Dessutom är päron barnets favoritfrukt :) Receptet är TV4-Leilas.

Till 4
4 smördegsplattor
1 ägg
100 g mandelmassa
2 päron av en mjuk sort
2 kvistar rosmarin
1 tsk kanel
1/2 dl råsocker
50 g mandelflarn
florsocker

Tina smördegsplattorna. Gör med hjälp av ett glas runda skåror i plattorna, men inte så att de går igenom. Om det är avlånga plattor får det kanske plats två rundlar. Vispa ihop ägget och pensla ägg utanför cirkeln på smördegen. Riv mandelmassan och smula den i cirklarna. Skär päronet i klyftor och blanda dem med kanel, råsocker och rosmarin. Lägg päronen på mandelmassan, sprid ut mandelflarnen ovanpå och grädda i ugnen, 200 grader i 20 minuter. Se upp så att det inte bränns. Pudra florsocker över innan servering. Servera med vaniljglass.

No comments: