Till 4
ca 1 kg kycklingdelar med ben
havssalt och nymald svartpeppar
8 lagerblad
3 vitlöksklyftor, 1 krossad och 2 i skivor
2 kvistar färsk rosmarin
8 lagerblad
3 vitlöksklyftor, 1 krossad och 2 i skivor
2 kvistar färsk rosmarin
lite vetemjöl
1/2 flaska chianti
olivolja
6 sardellfiléer
en näve gröna eller svarta oliver, urkärnade (fast gör det gärna själv!)
1 burk körsbärstomater, lätt mosade med en träslev
1/2 flaska chianti
olivolja
6 sardellfiléer
en näve gröna eller svarta oliver, urkärnade (fast gör det gärna själv!)
1 burk körsbärstomater, lätt mosade med en träslev
Salta och peppra kycklingbitarna och lägg i en skål. Lägg i lagerblad, den krossade vitlöken och rosmarin och täck med vin. Låt marinera i minst en timme, men gärna över natten i kylskåp. Torka av kycklingbitarna och vänd dem försiktigt i lite mjöl, spara marinaden. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Hetta upp olivolja i en stor gryta och lägg i sardeller, skivad vitlök och oliver och fräs tills sardellerna smält (försiktigt, det är lätt att bränna vitlöken). Lägg i kycklingen. Häll över marinad och tomater och låt puttra i 1 1/2 timme (i orginalreceptet ställs grytan in i ugnen men jag gjorde den på spisen). Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs.
3 comments:
oj vad gott det där verkar! =)
Det lät jättegott och enkelt! Jag har aldrig använt eller ens smakat sardeller, kanske är det dags att testa... Dricker man upp den andra halvan av chiantin till då? :-)
/Katrin
Det låter väldigt gott! Jag gillar när köttet faller från benen av mörhet.
Rolig och precis beskrivning av Jamies matlagning förresten (det där med att tillaga slarvigt och kärleksfullt - eller hur det nu var!)
Post a Comment