Till 4
ca 1 kg kycklingdelar med ben och skinn
smör att bryna i
salt och peppar
1 citron
4-5 vitlöksklyftor
15-20 stora, gröna oliver av god sort (satsa gärna lite extra på oliverna, det lönar sig)
1 hönsbuljongtärning
2 dl torrt vitt vin
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingfiléerna runt om i smör. Lägg dem i en gryta eller ugnsform (vi körde järngrytan). Salta och peppra. Tvätta citronen ordentligt och skala av skalet i tunna remsor med en potatisskalare (försiktigt, så att det beska vita inte kommer med). Skala och skiva vitlöken. Lägg ner vitlöksskivor och citronskalsremsor i grytan och smula ned buljongtärningen. Dela citronen och pressa ner halva i grytan. Häll på vinet. Ställ in grytan i ugnen i ca 45 minuter, efter halva tiden vänder du kycklingbitarna. Häll på oliverna och sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Servera med couscous eller bulgur, gärna lagat med buljong och där lite grönsaker (morot, blomkål, broccoli, sockerärter etc.) fått koka med.
2 comments:
oj, vad jag alldeles plötsligt blev väldigt sugen på kycklinggryta med citron och oliver...
Aaaah! Det är ju precis det som är meningen :)
Post a Comment