Det här är vår enklaste lilla förrätt som vi alltid faller tillbaka till när fantasin tryter. Det gäller bara att man får tag på mogen avocado, men eftersom vi är storkonsumenter har vi det nästan alltid hemma. Man kan naturligtvis lägga röran på en toast istället om man vill, men jag tycker att det ser rätt trevligt ut att servera ur skalen.
Till 4
2 mogna avocador
4 skivor kallrökt lax
1/2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar eller citronpeppar
1/2 citron
Gröp ur innehållet i avocadorna försiktigt så att skalet inte förstörs. Mosa avocadoköttet tillsammans med crème fraichen. Strimla den rökta laxen och blanda ned den i röran. Smaka av med salt, peppar och pressad citron (var försiktig med saltet, laxen ger mycket sälta). Lägg tillbaka röran i skalen och dekorera med en citronskiva.
Saturday, September 29, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment