Till många tryfflar
1/2 paket frysta hallon
200 g mörk choklad (personligen tycker jag inte att det blir bra med allt för hög kakaohalt så jag blandade 50/50 av Marabou mörk och Lindts 70%-iga)
1 dl grädde
1-2 msk osaltat smör
Tina hallonen och passera den väl genom en sil. Koka upp grädden i en kastrull, bryt chokladen i bitar och lägg ned. Ta av kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält. Rör ned de hallonmoset och smöret och ställ svalt i 3-4 timmar. Ta fram den och forma snabbt små bollar med hjälp av teskedar och händerna. Förvara i kylskåp men ta gärna fram en god stund före serveringen. Skulle chokladen ha hårdnat så att det är svårt att forma bollar av den så låt den stå framme en stund i rumstemperaturså mjuknar den.
6 comments:
De ser delikata ut, även om ordet Marabou och choklad fått ny innebörd för mig, kolla på min blogg:
http://gollansmatochmer.blogspot.com/2007/08/mmmmmmarabou.html
De ser delikata ut, även om ordet Marabou och choklad fått ny innebörd för mig, kolla på min blogg:
http://gollansmatochmer.blogspot.com/2007/08/mmmmmmarabou.html
Förlåt dublett, newbie-fel...
Gud vad sugen jag blir på att prova! Farligt bara att det blir många... Hur länge håller de i kyl/frys tror ni? Om nu maken låter dem vara ifred;-)
fam edvall: systern som lagat dessa är på semester, så svaret kommer när hon är tillbaka. Det är ju grädde i så jag kan tänka att man får hålla sig till bäst före datumet där kanske?
familjen edvall: De håller sig ett bra tag i kylen, säkert två-tre veckor (de kan dock bli lite missfärgade). Jag kan ju tillägga att våra gick åt rätt snabbt :)
Post a Comment