Saturday, November 10, 2007

Röding med pepparrotssmörsås och potatis- och jordärtskockspuré

Det här receptet kommer direkt från Allt om Mat:s nyhetsbrev i veckan, det lät så gott att vi var tvugna att testa. Det var gott också, rödingen var helt underbar och rödbetstillbehöret kommer vi nog att göra fler gånger. Purén blev lite väl klistrig i konsistensen för vår smak, vi föredrar den vi brukar göra. Smörsåsen valde vi att sila av efter att ha kokat ihop den med löken och det var tur, löksmaken var ändå rätt dominerande.

Till 4
4 rödingfiléer med skinnet kvar(ca 700 g)
1 tsk salt
1 krm nymald peppar

Pepparrotssmörsås:
1 schalottenlök, mycket finhackad
1/2 msk smör
2 dl torrt vitt vin
75 g rumsvarmt smör
1 msk nyriven pepparrot
ev salt

Potatis- och jordärtskockspuré:
350 g jordärtskockor
saft av 1/2 citron
600 g potatis av mjölig sort
2 msk smör
1 dl visp- eller mellangrädde
1/2 tsk salt
1 krm nymald peppar

Tillbehör:
4 färska rödbetor
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
100 g mangold- eller örtskott (vi tog babyspenat)

Fisken steks bara på skinnsidan för att få en knaprig yta, och steks därefter klar i ugnen. Rödbetorna är marinerade i hallonbalsamvinäger som ger en spännande smakkombination.
Gör så här:
1. Koka rödbetorna med skal tills de är mjuka. Gnid av skalet under rinnande vatten eller skala dem. Skär dem i klyftor och blanda med balsamvinäger och olivolja.
2. Potatis- och jordärtskockspuré: Skala jordärtskockorna, skär i bitar och lägg dem i vatten med citronsaft. Skala potatisen och skär den i bitar.
3. Koka potatis och jordärtskockor i lättsaltat vatten tills de är riktigt mjuka. Häll av vattnet och ånga av väl. Mosa med smöret med stöt eller mixer. Vispa ner grädde och smaka av med salt och peppar.
4. Pepparrotssmörsås: Fräs löken mjuk i smör i en liten kastrull. Tillsätt vinet och låt koka ihop tills knappt 3/4 dl återstår. Hit går bra att förbereda.
5. Fisken: Sätt ugnen på 150°. Dela fiskfiléerna med ett diagonalt snitt. Salta och peppra köttsidan. Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i fisken med skinnsidan ner. Stek ca 3 min på hög värme.
6. Lägg över fisken på en plåt med bakplåtspapper, fortfarande med skinnsidan ner, och efterstek ca 5 min mitt i ugnen.
7. Servering: Hetta upp det ihopkokta vinet och dra av värmen. Vispa ner smöret, lite i taget, under kraftig vispning. Smaka av med ev salt. Blanda salladsskotten med rödbetorna och strö över flingsalt.
8. Servera fisken på varma tallrikar med puré, pepparrotssås, rödbetssallad och nyriven pepparrot.

3 comments:

Nässelblom & choklad said...

Mums vad gott det låter! Den här rätten vill jag gärna äta.

lina said...

Men såå gott det där låter, det vattnas i min mun!

Anonymous said...

情趣用品,情色,成人,A片,自拍,情趣用品,色情,成人影片,色情影片,免費A片

情趣用品,成人網站,A片下載,日本AV,做愛,情趣用品,美女交友,A片,辣妹視訊,情色視訊

情趣用品,色情聊天室,聊天室,AV,成人電影

A片,aio,av女優,av,av片,aio交友愛情館,ut聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,視訊聊天室,080苗栗人聊天室,上班族聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,一夜情聊天室,情色聊天室,情色視訊,美女視訊,辣妹視訊,視訊交友網,免費視訊聊天,視訊,免費視訊,美女交友,成人交友,聊天室交友,微風論壇,微風成人,sex,成人,情色,情色貼圖,色情,微風,聊天室尋夢園,交友,視訊交友,視訊聊天,視訊辣妹,一夜情

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣

情趣用品,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,日本AV,寄情築園小遊戲,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,色情遊戲,一葉情貼圖片區,色情網站,色情影片,微風成人, 嘟嘟成人網,成人,成人貼圖,18成人,成人影城,成人圖片,成人影片,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,080視訊聊天室,視訊聊天室

情色,A片,AIO,AV,日本AV,色情A片,AV女優,A漫,免費A片,A片下載,情色A片,哈啦聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費視訊聊天,上班族聊天室,080中部人聊天室,視訊聊天室,視訊聊天,成人聊天室,一夜情聊天室,辣妹視訊,情色視訊,成人,成人影片,成人光碟,成人影城,自拍

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,A片,A片,情色,情色

情趣用品,A片,aio,av,av女優,a漫,免費a片,aio交友愛情館,a片免費看,a片下載,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,色情影片,情色網,色情網站,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人小說,成人電影