Sunday, October 21, 2007

Teriyakimarinerad fläskfilé

Jag är urusel på att laga fläskfilé. Vet liksom inte vad man ska göra med de där stora, ojämna köttbitarna som måste bli genomstekta. Oftast är det dessutom min man som tycker att det är en himla bra idé att köpa fläskfilé och sen inte vet vad han ska göra med den. Men ibland blixtrar det till! Då blir det väldigt gott. Som när man låter fläskfilé marinera hur länge som helst i teriyakisås. Vi använder ofta köpt teriyakisås, men här finns recept på en "äkta".

1 fläskfilé

2 dl teriyakisås (använder du färdig, så spä gärna på med lite extra soja)

Lägg köttet i marinad på morgonen och låt det marinera hela dagen. Vi har två gånger råkat ut för att få stoppa rått kött som ligger i marinad i frysen och det blev jättegott, men jag vet inte hur mat-pk det är att stoppa kött i marinad i frysen. Stek sen fläskfilén i ugn i 175 grader tills stektermometern visar 70 grader.

Till köttet åt vi den här gången äggnudlar med vårlök, chili och morötter. Ris fungerar också bra.

2 comments:

Familjen Edvall said...

Vad enkelt! Jag brukar också ha problem med vad jag ska göra av fläskfilén de få gånger jag köper. Tycker det är lite joxigt att putsa, kycklingfilé är ju mycket enklare...
Tack för tipset!
/Katrin

Linda said...

Katrin: En gång gjorde jag även en supergod balsamvinägermarinerad fläskfilé med bärkapris. Vet inte varför jag aldrig gjorde om det... kanske är dags nu!