1 laxfilé
1/2 msk malen sumak
1 tsk spiskummin
2 msk olivolja
Marinera i minst en timme, stek sen laxen i ungefär fem minuter på varje sida, så får den en härligt rosa kärna.
Tabbouli lagar jag jätteofta och det smakar olika varje gång, för jag kör lite på känn. Nu försökte jag mäta lite mer nogrannt, men några "skvättar" blev det ändå. Jag gjorde tabboulin på 1 dl bulgur, det blev väldigt mycket, typ fyra portioner. Till det hade jag:
en morot
två charlottenlökar
ett knippe bladpersilja
en liten fänkål
3 cm gurka
1/2 dl olivolja (typ)
2 msk vitvinsvinäger
lite pressad citron som blev över från hoummusen
salt och svartpeppar
allt utom gurkan går att köra i mixer, det ska finhackas men persiljan kan gärna vara lite grövre hackad. Blanda allt och rör om ordentligt. Låt gärna stå ett tag före servering så det gojsar till sig.
Så här gjorde jag hoummus idag: mixa en halv burk kikärtor tillsammans med 1/2 dl olivolja, en pressad vitlöksklyfta, 2 tsk spiskummin, 1 msk citron och 2 tsk tahini. Smaka av med svartpeppar och häll på lite vatten om konsistensen blir för tjock. Räcker till två personer, eller fler om det bara är som litet tillbehör.
9 comments:
Åh, vad du är bra! Det låter supergott, vad kul att du kunde använda åtminstone några av våra idéer. Här blev det inget tyvärr, vi får satsa på nästa månad.
Tack Linda, det ser och låter spånnande, kul att du kunde vara med den här månaden!
Vad kul att du/ni är med! Det ser väldigt gott ut, intressant med sumak. Och Carolina, du får krya på dig.
Ilva: jag tycker att det är kul att få vara med!
Nässelblom & Choklad: hoppas du vill testa någon gång!
nässelblom&choklad: Tack! Det är egentligen inte jag som är sjuk, utan treåringen. Men hon är på väg att bli frisk nu.
Oj vad mycket trevliga recept du hade :) Kommer tillbaka :)
Japp, den laxen ska jag prova idag!
Kalee: du är välkommen!
Viktoria: vad roligt! Hoppas du också gillar den!
Hej!
Jag har börjat blogga för ett stället som heter matfeber, och jag har länkat till ett av dina recept, och i det sammanhanget använt mig den bild du tagit av maten. Är det okej med dig?
Ledsen att jag inte hört av mig innan, men det har varit ett väldigt hyschhysch nu innan det drar igång.
Du kan se sidan här: http://mat.feber.se
Post a Comment