Thursday, March 29, 2007

Orientalisk linssoppa

Igår hade jag mitt nätverk på besök. Det blev soppa till middag. Ursprungsreceptet är från Soppor, bröd och röror, men på grund av paprikaallergi och lite annat så ändrade jag en del.

4 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 2 msk raps- eller solrosolja
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1/tsk cayennepeppar
1 1/2 dl röda linser
1 liter grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 morötter
1 blomkålshuvud
salt och peppar
hackad persilja

Hacka lök och vitlök och fräs det i olja i en stor kastrull. Rör ner kryddorna. Sköj linserna väl innan du häller i dem i kastrullen. Ha i tomatpuré, krossade tomater och buljong och koka upp. Låt soppan koka medan du skalar morötterna och sköjer och delar på blomkålshuvudet. Ha i morötterna och blomkålen och koka tills blomkålen är mjuk, ungefär 20 minuter. Salta och peppra och strö över hackad persilja precis innan servering. Jag serverade soppan med raita och bröd.

3 comments:

Linda said...

Carolina, blir det sådär för dig ibland att det kommer dubbla radavstånd som inte går att få bort? Det är så fult, men det går inte att ändra.

Carolina said...

Jag brukar lyckas ändra det. Ska se om jag kan fixa åt dig!

Anonymous said...

Det ser jättegott ut! Jag blir väldigt sugen på att prova. Soppor, bröd och röror är verkligen en höjdarbok!