Wednesday, March 14, 2007

Korianderraita

Raita är en indisk yoghurtsås som kan kryddas på lite olika sätt. Man kan också ha i hackad lök och bitar av grönsaker (vanligast är gurka och tomat). Den här är smaksatt med spiskummin och koriander och passar bra till den yoghurtmarinerade kycklingen i förra inlägget (men prova den gärna till annat också!).

5 dl tjock matlagningsyoghurt
1-2 tsk spiskummin
1 nypa socker
1 nypa salt
1/2 dl hackad färsk koriander

Lägg upp yoghurten i en skål och blanda i kryddorna. Smaka av och dekorera med ett par korianderblad.

2 comments:

Anonymous said...

Den här lät spännande! Måste testa vid tillfälle :)

Linda said...

Raita är ju jättebra för dig som är vego, artefact. Till en god curry, med potatis och linser till exempel. Tillsammans med ris eller bröd. Går även att variera med gurka, tomat osv.