Wednesday, March 7, 2007

Nordafrikansk aubergine i ugn

För mig är det här snabbmat. Många kanske inte håller med om att det går så snabbt, men det mesta gör faktiskt sig själv. Det förutsätter att man har en färdig burk med ras el hanout, vilket jag rekommenderar att alla har. Jag kommer fortsätta slänga in recept med ras el hanout. Ofta.


2 port
1 aubergine
salt
olivolja

Skär auberginen i två delar på längden, salta snittytorna rejält och lägg dem åt sidan i 10-15 minuter. På det sättet drar man ut vatten ur auberginen. Sätt ugnen på 175 grader. När ugnen är varm, torka bort saltet från auberginen och lägg dem i en oljad form med snittytan uppåt. Pensla eller häll olivolja på auberginen och strö över ras el hanout efter smak. Det går att ha på ganska mycket. In i ugnen i 20-25 minuter.
Servera med hoummus och tabbouleh, som man enkelt slänger ihop medan auberginen är i ugnen.


No comments: