
Fyra små portioner
100 g mörk choklad (jag använde Lindt 70%, högre kakaoprocent än så blir för bittert för mig men det är en smaksak)
2 ägg, separerade
2 tsk vaniljsocker
en rejäl skvätt konjak (går att byta ut mot starkt kaffe)
Smält chokladen i en tallrik ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa äggvitorna till et väldigt hårt skum. När choklade är smält tar du av den från kastrullen och rör ner vaniljsocker, konjak och äggulor. När chokladsmeten svalnat något vänder du försiktigt ned den i äggvitorna. Kyl alltihop i minst tre timmar innan servering.
5 comments:
Smarrigt!
nässelblom&choklad: Ja, såklart! Jag menar, det var mängder av god choklad i ;)
Underbar mousse!
Länkade till den från mig idag:
http://www.nrj.se/?kalenderMonth=4&kalenderYear=2007&underpage=35.72328&bloggId=419
Mikaela
Ser mumsigt ut! JAG VILL SMAKA! :)
Greeat post thanks
Post a Comment