Berbere är en kryddblandning med chili som bas. Den är en viktig ingrediens i det etiopiska köket. Precis som ras el hanout, curry eller andra liknande baskryddblandningar finns massor av variationer på berbere. Det går alltså bra att ändra i receptet efter tycke och smak. Satsen räcker till ungefär två och en halv deciliter och kan förvaras i lufttät burk i kylen i upp till tre månader.
1 tsk bockhornsklöver
1,25 dl mald torkad chili
1,25 dl paprikapulver
2 msk salt
2 tsk mald ingefära
2 tsk lökpulver
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald muskot
3 krm vitlökspulver
2 krm mald kryddnejlika
2 krm mald kanel
2 krm mald kryddpeppar
Mal bockhornsklöverfröna i mortel eller kryddkvarn. Blanda alla ingredienser i en skål.
Monday, February 16, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Jag hade för länge sedan en påse med berbere men den är slut. Nu kan jag blanda själv. Tack för det receptet.
Ja, vad bra! Det är ju ypperligt att ha såna här kryddblandningar hemma.
Post a Comment