Wednesday, February 11, 2009

Lammkotletter Provencale

Det stör mig att jag inte får till den där lilla grejen på c:et i provencale, men om man bortser från det är detta en av mina absoluta lammfavvisar. Bra bjudmat är det också eftersom allt utom slutklämmen i ugnen går att förbereda innan gästerna kommer (vilket vi aldrig lyckas med ändå fast det alltid är vår intention, men så är det att ha tre barn under fem :)).

Till 4:
4 stora lammkotletter, eller 8 mindre
16-20 körsbärstomater
1/2 dl bladpersilja
2 vitlöksklyftor
3 msk smör
3 msk ströbröd
olivolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kotletterna på bägge sidor i smör eller olja, salta och peppra. Lägg över kotletterna i en ugnsform. Skölj körsbärstomaterna och dela dem i fjärdedelar. Hacka persiljan. Hetta upp olivolja i en kastrull och pressa i vitlöken. Tillsätt tomaterna och fräs runt så att de blir lite mosiga, blanda i persiljan och salta och peppra. Lägg tomatblandningen på kotletterna. Smält smöret och rör i ströbrödet. Lägg ovanpå tomatblandningen. Sätt in kotletterna i ugnen i 5-10 min beroende på tjocklek och hur du gillar köttet. En potatis- och jordärtskocksgratäng tycker jag blir gott till!

1 comment:

Mag said...

Håll inne ALT medans du skriver 0231 för att få ç