Monday, October 8, 2007

Sallad med päron, ruccola och chèvre

Nej Linda, jag tänker inte blogga om korv stroganoff. Jag skriver om den här sallade istället, den var nämligen så god att vi har lagat den flera dagar i rad (och något måste man ju göra med alla päron vi får från mamma).

Som tillbehör eller förrätt till 4
1/2 påse ruccola (eller mer om man vill)
2 päron
100 g chèvre
en näve valnötter
balsamvinäger och olivolja

Skölj ruccolan. Skala päronen och skiva den tunt, skär skivorna i halvor. Blanda päron och ruccola i en skål, smula över chèvren och strö på valnötterna (krossa dem lätt i handen innan). Häll på måttligt med olivolja och stänk över balsamvinäger. Servera som förrätt eller tillbehör.

1 comment:

Linda said...

ok, det låter godare än korv stroganoff :-) Hoppas vi kan blogga om sju sorters råbiff efter helgen! Kram syster!