Thursday, August 2, 2007

Waterfall beef, biffspett med örter och lime

Jättegoda biffspett som kan serveras antingen som små munsbitar på en buffé eller som huvudrätt tillsammans med stekta grönsaker och ris eller nudlar. Det händer att vi utelämnar det rostade riset i såsen, jag tycker att det blir bra ändå. Vi har gjort dem både på grillen och i grillpanna, båda blir bra men gör man dem i grillpanna är det bäst att sticka i spetten efter att köttet är grillat. Receptet kommer ur boken "Modern asiatisk mat".
Till 4
500 g utskuren biff
4 msk pressad lime
4 msk fisksås
4 tsk hackad vårlök
4 tsk hackad färsk koriander
4 tsk hackad färsk mynta
4 tsk okokt sticky rice
2 tsk torkad, mald chili (fast jag brukar ta 1/2 färsk chilifrukt typ spansk peppar istället)

Skär varje biff i 4 långsmala strimlor och trä upp på varsin grillpinne. Rosta sticky rice i en panna tills det får färg. Krossa riset till ett pulver i en mortel medan det fortfarande är varmt. Blanda ihop riset med övriga såsingredienser i en liten skål. Doppa spetten i såsen och grilla dem 2 minuter på varje sida. Pensla med såsen under grillningen. Lägg upp spetten på fat och häll resterande sås över.

No comments: