Det här är sydamerikansk mat, och väldigt god sådan. Pico de gallo sägs vara mexicos nationalsås och serveras där i princip till allt. Extra god är den till grillat kött (även om vi åt den till kycklingfilé igår). Bönriset kan man göra med nästan vilka bönor som helst, men det blir väldigt snyggt med de svarta.
Till 2 personer
Pico de gallo
2 tomater 1/2 gul lök
1/2 spansk peppar
1/2 kruka färsk koriander
1 nypa salt
1 nypa socker
1 msk pressad lime
nymald svartpeppar
Skölj, dela och kärna ur tomaterna. Släng innanmätet och hacka tomatköttet mycket fint. Finhacka lök, chilin och koriander och blanda i. Pressa över limejuicen och smaka av med salt, socker och peppar.
Stekt bönris
2 portioner kokt basmatiris
1 burk svarta bönor, avrunna och sköljda
2 msk olja
2 hackade vitlöksklyftor
2 tsk mald spiskummin
2 tsk malen koriander
salt och peppar
Blanda riset med bönorna i en skål. Hetta upp oljan, fräs vitlök och kryddor lätt. Tillsätt risblandningen och stek det hastigt. Salta och peppra.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Det ser ju v�ldigt gott och ganska l�ttlagat ut.
Viktoria: Ja, verkligen! det enda som tar lite tid är att skära tomaterna till salsan.
Post a Comment